SWEET APPLE CHUTNEY WITH CARDAMOM
Kiedy już najecie się szarlotek z młodymi papierówkami, polecam przetworzyć część z tych owoców na smaczny chutney. A zwłaszcza, jeśli macie działkę i zwozicie teraz z niej tony jabłek, zastanawiając się, na co smacznego by je tu przerobić ;)
Chutney ten, robi się bardzo łatwo. Jedynym wysiłkiem jest wydrążenie i pokrojenie owoców. Potem wystarczy już tylko poddusić je w przyprawach i można zajadać.
Świetnie komponuje się np. z pieczenią z grochu i kaszy jaglanej.
Polecam i zapraszam na portal "Hello Zdrowie" (o tutaj), gdzie znajduje się przepis jak go wykonać.
Smacznego ☺
Once you will enjoy all those apple pies with youg apples, I recommend to process some of those fruits for a tasty chutney. Especially if you have your own apple trees and wondering how to process them.
This chutney is very easy to make. The only effort is deseeding and cutting the fruits. Then you just have to stew them in spices and eat.
It tastes really good with this → "yellow split pea-millet roast"
And the recipe for the chutney is waiting for you here.
Enjoy ☺
Świetny pomysł, ja tymczasem nadmiar papierówek zamieniłam w cudowny ocet jabłkowy. Właśnie się robi :)
ReplyDelete