KAROBOWA OWSIANKA Z MALINAMI

CAROB PORRIDGE WITH RASPBERRIES




Skończyły się wakacje, zaczął się rok szkolny, a niedługo zacznie się też ten studencki. Dlatego pomyślałam, że przyda się Wam przepis na pożywne śniadanie, które doda dużo energii na pracowity dzień. Moją propozycją dla Was jest sycąca karobowa owsianka. Dzięki karobowi jest bardzo słodka i aromatyczna, a także odżywcza. Produkty z karobu kupicie z łatwością w sklepie firmy Bakra (o tutaj). Polecam





SKŁADNIKI (2 porcje):


  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 2 szklanki mleka roślinnego
  • 2 łyżki karobu w proszku
  • 2 łyżki melasy z karobu
  • maliny
  • kruszone strąki karobu, do podania (opcjonalnie)



PRZYGOTOWANIE:

Do rondelka wlewamy mleko, dodajemy karob w proszku i melasę z karobu i mieszamy energicznie trzepaczką, aby wszystko się dokładnie połączyło.
Dodajemy płatki owsiane i doprowadzamy do wrzenia.
Gotujemy kilka minut, od czasu do czasu mieszając.
Rozlewamy do misek, dodajemy maliny oraz kruszone strąki karobu.

Smacznego


Carob oatmeal with raspberries / Karobowa owsianka z malinami


Holidays are over, the school year has begun. That's why I thought that you could use a recipe for a nutritious breakfast that would add a lot of energy to a busy day. My proposal for you is this fulfilling carob porridge. Thanks to the carob it is very sweet and aromatic, as well as nutritious.






INGREDIENTS (2 servings):


  • 1 C porridge oats
  • 2 C vegan milk
  • 2 tbsp carob powder
  • 2 tbsp carob molasses
  • raspberries
  • crushed carob pods, for serving (optional)



PREPARATION:

Pour the milk into the saucepan, add the carob powder and carob molasses, and stir vigorously with a whisk.

Add porridge oats and bring to a boil.

Cook for a few minutes, stirring occasionally.

Pour into bowls, and add raspberries.

Enjoy.


Carob oatmeal with raspberries / Karobowa owsianka z malinami


1 komentarze:

  1. Idealna owsianka na śniadanie. Nawet na szybkie, bo jest to tak prosty przepis jakiego dawno nie widziałam. Genialne! Muszę ją zacząć robić codziennie. Dziękuje i pozdrawiam.

    ReplyDelete

 

FASOLA

FASOLA
BEANS

KASZA JAGLANA

KASZA JAGLANA
MILLET

SELER (KORZEŃ)

SELER (KORZEŃ)
CELERIAC

SUPLEMENTY BIAŁKOWE

SUPLEMENTY BIAŁKOWE
VEGAN PROTEIN SUPLEMENTS RECIPES

GRZYBY I PIECZARKI

GRZYBY I PIECZARKI
MUSHROOMS AND WILD MUSHROOMS

KAPUSTA

KAPUSTA
CABBAGE

TOFU

TOFU
TOFU

BURAKI

BURAKI
BEETROOTS

JABŁKA

JABŁKA
APPLES

ORZECHY LASKOWE

ORZECHY LASKOWE
HAZELNUTS

ZIEMNIAKI

ZIEMNIAKI
POTATOES

KUCHNIA AZJATYCKA

KUCHNIA AZJATYCKA
ASIAN CUISINE

MARCHEW

MARCHEW
CARROT

ZIELONE KOTAJLE

ZIELONE KOTAJLE
GREEN SMOOTHIE

COLLABORATION