CREAMY CHILLED SWEETCORN SOUP WITH COCONUT MILK
Tegoroczny sezon kukurydziany rozpoczęłam pysznym, gęstym i prostym do zrobienia chłodnikiem, który polecam mieć zawsze w lodówce, no przynajmniej do końca sezonu na to przepyszne warzywo.
Ale nawet gdy zniknie ono z targowych straganów, posiłek ten można zrobić używając kukurydzy mrożonej i zaserwować na ciepło.
Zupa jest prosta, kremowa, i super smaczna. Zasmakuje dużym i małym i nie tylko weganom czy wegetarianom. Można ją podać do obiadu lub zajadać jako szybką przekąskę między posiłkami.
Polecam i zapraszam na portal "Hello Zdrowie" (o tutaj), gdzie znajdziecie szczegółowe instrukcje, jak ją przygotować. ☺
This year's sweetcorn season started for e with this delicious, dense and easy to make chilled soup, which I really recommend to always have in the fridge, well at least until the end of the season of this delicious vegetable.
But even if it will disappear from the markets, you can make this soup with frozen corn and serve as a warm meal.
It's simple, creamy and super tasty. And I'm sure everyone will like it, not only vegans or vegetarians. You can serve it as a starter at dinner or eat as a quick snack between meals.
Enjoy and get the recipe from this site ☺
Uwielbiam kukurydzę, ale nie jadłam jej jeszcze w takim wydaniu. Będę musiała się zmobilizować i zrobić. :D
ReplyDelete