SPICY GOOSEBERRY CHUTNEY
Co zrobić z agrestu, oprócz dodania go do ciasta albo przetworzenia na słodką marmoladę?
Proponuję zamienić go na aromatyczny chutney, pełen korzennych przypraw.
Te kwaskowate owoce, duszone z cebulą, czosnkiem i octem, połączyłam m.in. z cynamonem oraz goździkami i delikatnie dosłodziłam syropem daktylowym.
Chutney wyszedł słodko-kwaśny z wyraźnie wyczuwalnymi dodatkami. Świetnie pasuje do kanapek, letniego obiadu i grillowanych dań, ale też na pewno chętnie po niego sięgniecie w późniejszym okresie jesienno-zimowym.
Polecam i zapraszam na portal "Hello Zdrowie" (o tutaj), gdzie czeka na Was szczegółowa receptura. ☺
What are your favorite ways to use goosberries, when in season? Adding to a cake or making a sweet marmalade?
All those things are delicious, but if you're looking for a new way of preserving those very special fruits, try this lovely spiced chutney.
I paired those tangy little fruits with onion, garlic, vinegar, cinnamon and cloves and gently sweetened with date syrup.
Chutney is sweet&sour with a distinct spiced aroma. It pairs well with sandwiches, grilled meals and as an acompaniment for dinner., not only in summer but also in autumn and winter.
The recipe was published on a polish website "Hello Zdrowie" and you can find it here ☺ Enjoy
0 komentarze:
Post a Comment