MILLET BREAKFAST COOKIES
Ciastka śniadaniowe. Nazwałam je tak, ponieważ świetnie mogą one nam zastąpić śniadanie, czy to spożywane w postaci tradycyjnej owsianki czy też np. jaglanki.
Ciastka są zrobione z kilku naturalnych składników i bardzo dobrze się sprawdzą, gdy nie mamy rano czasu na inny posiłek.
Bazą jest mąka z kaszy jaglanej, a do posłodzenia użyty jest cukier brzozowy.
Ciastka przygotowane wcześniej, zaoszczędzą nam czasu rano. Można je zajadać do porannej kawy lub herbaty, albo zabrać ze sobą na wynos, do pracy lub na zajęcia.
Szczegółowy przepis znajdziecie na portalu "Hello Zdrowie" (o tutaj).
Zapraszam i życzę smacznego.
Breakfast cookies. I called them that, because they can replace breakfast, whether it is eaten in the form of traditional porridge or, for example cooked millet.
Those cookies are made with several natural ingredients and will work well when we do not have time for another meal in the morning.
The base of the recipe is millet flour, and xylitol, which is used for sweetening.
Those cookies will save us time in the morning. You can eat them with the morning coffee or tea, or take it with you to work or to classes.
The recipe was created for a polish website "Hello Zdrowie" and you can find it here.
Enjoy.
Bardzo dobry pomysł na śniadanie :) Uwielbiam zaczynać dzień na słodko a kasza jaglana jest moim faworytem :) Pozdrawiam
ReplyDeletedziękuję, pozdrawiam również
DeleteSuper...co mogę dodać zamiast cukru ? Daktyl sie nada ? Szukam przekasek bez cukru i jajek dla niemowlaka
ReplyDeletewitam, niestety nie można cukru zastąpić daktylami, bo zmieni to za bardzo konsystencję i ciastka mogą nie wyjść
DeleteDziekuje za odpowiedz. Szkoda...a nie znasz jakiegos przepisu na szybka przekaske bez cukru ?
ReplyDeletepolecam daktyle nadziewane słodkim kremem :)
Deletehttp://foodpornveganstyle.blogspot.com/2016/07/swieze-daktyle-nadziewane-sodkim-kremem.html