SIMPLE COCOA MINI BUNDT CAKES (NO REFINED SUGAR)
Prosty przepis na babeczki, na nadchodzące Święta, bądź też na co dzień. Tylko kilka dobrych składników, chwila mieszania i gotowe. W smaku bardzo kakaowe i słodkie, choć słodzone syropem daktylowym zamiast cukru. Smacznego
SKŁADNIKI (6 babeczek z takiej formy lub ok. 10 muffinek)
- 1 szklanka mąki orkiszowej (140 g)
- 2 łyżki kakao
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/4 łyżeczki sody
- 1/2 szklanki syropu daktylowego (125 ml)
- 1/2 szklanki mleka roślinnego (125 ml)
- 2 łyżki oleju roślinnego
PRZYGOTOWANIE:
Ustawiamy piekarnik na 180 ° C.
Przesiewamy suche składniki do miski i mieszamy.
W drugiej, małej misce mieszamy mokre składniki trzepaczką (syrop, mleko i olej).
Wlewamy mokre składniki do suchych i ponownie energicznie mieszamy wszystko trzepaczką.
Przelewamy ciasto do foremek na 3/4 ich wysokości i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy je 30 minut, jeśli są to większe babeczki, a 20-30 jeśli mniejsze. Najlepiej przed wyjęciem, sprawdzić patyczkiem, czy środek jest suchy.
Przechowujemy w szczelnym pojemniku w chłodnym, suchym miejscu, przez ok 5 dni. Babeczki nadają się też dobrze do zamrożenia, wtedy, gdy ostygną, owijamy każdą folią, wkładamy do woreczka z zapięciem i przechowujemy w zamrażarce do 2 miesięcy.
Smacznego ☺
Very simple recipe for mini bundt cakes, for upcoming Easter holidays, or just for an ordinary dessert or a snack. Only few good ingredients and few minutes needed to create those lovely pastries. Full of cocoa flavor and very sweet, though sweetened with date syrup instead of sugar. Enjoy
INGREDIENTS (6 mini bundt cakes from this form or about 10 muffins)
PREPARATION:
Set the oven at 180 ° C.
Sift the dry ingredients into a bowl and mix well.
In a second, small bowl, mix the wet ingredients with a whisk (syrup, milk and oil).
Pour wet ingredients into the dry ingredients and stir again vigorously with a whisk.
Pour the dough into the molds at 3/4 of their height and put in a preheated oven.
Bake them for 30 minutes, if they are larger mini bundt cakes, or 20-30 minutes if smaller muffins. Ideally, before removing from the oven, check with a stick to see if the inside is dry.
Store in an airtight container in a cool, dry place for about 5 days. Those cakes are also good for freezing, when they cool down, wrap each one in foil, put in a zipper bag and store in the freezer for up to 2 months.
Enjoy ☺
Very simple recipe for mini bundt cakes, for upcoming Easter holidays, or just for an ordinary dessert or a snack. Only few good ingredients and few minutes needed to create those lovely pastries. Full of cocoa flavor and very sweet, though sweetened with date syrup instead of sugar. Enjoy
INGREDIENTS (6 mini bundt cakes from this form or about 10 muffins)
- 1 C spelt flour (140 g)
- 2 tbsp cocoa powder
- 1/2 tsp baking powder
- 1/4 tsp baking soda
- 1/2 C date syrup (125 ml)
- 1/2 C plant milk (125 ml)
- 2 tbsp vegetable oil
PREPARATION:
Set the oven at 180 ° C.
Sift the dry ingredients into a bowl and mix well.
In a second, small bowl, mix the wet ingredients with a whisk (syrup, milk and oil).
Pour wet ingredients into the dry ingredients and stir again vigorously with a whisk.
Pour the dough into the molds at 3/4 of their height and put in a preheated oven.
Bake them for 30 minutes, if they are larger mini bundt cakes, or 20-30 minutes if smaller muffins. Ideally, before removing from the oven, check with a stick to see if the inside is dry.
Store in an airtight container in a cool, dry place for about 5 days. Those cakes are also good for freezing, when they cool down, wrap each one in foil, put in a zipper bag and store in the freezer for up to 2 months.
Enjoy ☺
0 komentarze:
Post a Comment