BAKED YELLOW SPLIT PEAS PATTIES WITH PAPRIKA, HERBS AND AN APPLE CHUTNEY
Proste do zrobienia i bardzo smaczne kotlety z grochu.
Pieczone, a nie smażone i niezwykle aromatyczne.
Wygodne zarówno w procesie przygotowania, jak i do konsumpcji z jakimś dipem lub sosem, a także do spakowania do lunchbox'u do pracy lub szkoły.
A podane z domowym chutney'em z jabłek, są naprawdę pyszne.
Przepis jak je wykonać, znajdziecie na portalu "Hello Zdrowie" (o tutaj).
Zapraszam i życzę smacznego.
Yellow split pea patties, simple to prepare and very tasty. They are baked, not fried and extremely aromatic. Convenient in both the preparation process and consumption with some dip or sauce, as well as a lunch in your lunchbox.
Extremely delicious when served with a homemade apple chutney.
You can find the recipe on the polish website "Hello Zdrowie" (here).
Enjoy!
Świetnie! ;-)
ReplyDeleteMuszą być pyszne. =)
ReplyDeletePo prostu niebo w gębie, bardzo mi smakuje przepis świetny :D
ReplyDeletedziękuję, bardzo mi miło, pozdrawiam
Delete