ROASTED ZUCCHINI STUFFED WITH 'MOROCCAN STYLE" MILLET
Pieczona, nadziewana cukinia to ekstra opcja na obiad, który też jeszcze może być super szybki do przygotowania, jeśli gotowe nadzienie mamy już w lodówce, wtedy po powrocie z pracy, ładujemy je do warzyw, a następnie do pieca i po prostu czekamy ;)
A w tym przypadku, w międzyczasie, można sobie jeszcze to nadzienie podjeść ;) bo równie dobrze smakuje samo w sobie, jako np. sałatka. Dlatego polecam też zrobić je od razu w większej ilości i np. zabierać ze sobą jako lunch do pracy ;)
Jest to aromatyczna mieszanka zrobiona na nutę marokańską. Bazą jest kasza jaglana, do której dorzuciłam pełno smacznych dodatków, m.in.: morele, nerkowce, ciecierzycę oraz paprykę.
Dzięki tej kompozycji, cukinie nią nadziane, zyskują ciekawe smak i zamieniają się w pyszny obiad ☺
Polecam i zapraszam na portal "Hello zdrowie" (o tutaj), gdzie znajduje się szczegółowa receptura na ich przygotowanie.
Roasted zucchini is always a great option for dinner, which can also be a very "quick to prepare" one, when you already have the filling in the fridge. Then, when coming back from work, you just have to stuff the veggies with it and pop them in to the oven ;)
And in this case, in the meantime, you can also eat some of this filling, cause it tastes good on it's own, as a salad ;) Therefore, I recommend to make a double portion of it ;)
It's an aromatic composition, made with a "Moroccan" twist. For the base I used cooked millet groats, which I paired with plenty of tasty extras, like: apricots, cashews, chickpeas and peppers. Thanks to that, the zucchini is transformed into a delicious dinner ☺
This recipe was created for a polish website "Hello Zdrowie", and you can get it here ☺ Enjoy
Pięknie wygląda, pomyśleć że kiedyś na początku myślałam że dieta bezglutenowa jest nudna. Oprócz kuchni bezglutenowej zadbałam również o zdrowie poprzez uzdatnienie wody w kuchni - założyłam filtr molekularny z naturalną mineralizacją - mogę polecić każdemu kto ma obecnie niesmaczną wodę z kranu.
ReplyDeleteTu jest link do filtra molekularnego http://fitaqua.pl/produkt/filtr-molekularny-ro7/
Deletekolejny przepis którego nie ma na hello zdrowie
ReplyDelete