PIECZONA CUKINIA FASZEROWANA KASZĄ JAGLANĄ 'PO MAROKAŃSKU'

     ROASTED ZUCCHINI STUFFED WITH 'MOROCCAN STYLE" MILLET




Pieczona, nadziewana cukinia to ekstra opcja na obiad, który też jeszcze może być super szybki do przygotowania, jeśli gotowe nadzienie mamy już w lodówce, wtedy po powrocie z pracy, ładujemy je do warzyw, a następnie do pieca i po prostu czekamy ;) 


Roasted zucchini with "moroccan style" millet


A w tym przypadku, w międzyczasie, można sobie jeszcze to nadzienie podjeść ;) bo równie dobrze smakuje samo w sobie, jako np. sałatka. Dlatego polecam też zrobić je od razu w większej ilości i np. zabierać ze sobą jako lunch do pracy ;)


Roasted zucchini with "moroccan style" millet


Jest to aromatyczna mieszanka zrobiona na nutę marokańską. Bazą jest kasza jaglana, do której dorzuciłam pełno smacznych dodatków, m.in.: morele, nerkowce, ciecierzycę oraz paprykę.


Roasted zucchini with "moroccan style" millet


Dzięki tej kompozycji, cukinie nią nadziane, zyskują ciekawe smak i zamieniają się w pyszny obiad ☺

Polecam i zapraszam na portal "Hello zdrowie" (o tutaj), gdzie znajduje się szczegółowa receptura na ich przygotowanie.


Roasted zucchini with "moroccan style" millet


Roasted zucchini is always a great option for dinner, which can also be a very "quick to prepare" one, when you already have the filling in the fridge. Then, when coming back from work, you just have to stuff the veggies with it and pop them in to the oven ;) 


Roasted zucchini with "moroccan style" millet


And in this case, in the meantime, you can also eat some of this filling, cause it tastes good on it's own, as a salad ;) Therefore, I recommend to make a double portion of it ;)

It's an aromatic composition, made with a "Moroccan" twist. For the base I used cooked millet groats, which I paired with plenty of tasty extras, like: apricots, cashews, chickpeas and peppers. Thanks to that, the zucchini is transformed into a delicious dinner ☺

This recipe was created for a polish website "Hello Zdrowie", and you can get it here ☺ Enjoy


Roasted zucchini with "moroccan style" millet

2 komentarze:

  1. Pięknie wygląda, pomyśleć że kiedyś na początku myślałam że dieta bezglutenowa jest nudna. Oprócz kuchni bezglutenowej zadbałam również o zdrowie poprzez uzdatnienie wody w kuchni - założyłam filtr molekularny z naturalną mineralizacją - mogę polecić każdemu kto ma obecnie niesmaczną wodę z kranu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu jest link do filtra molekularnego http://fitaqua.pl/produkt/filtr-molekularny-ro7/

      Delete

 

FASOLA

FASOLA
BEANS

KASZA JAGLANA

KASZA JAGLANA
MILLET

SELER (KORZEŃ)

SELER (KORZEŃ)
CELERIAC

SUPLEMENTY BIAŁKOWE

SUPLEMENTY BIAŁKOWE
VEGAN PROTEIN SUPLEMENTS RECIPES

GRZYBY I PIECZARKI

GRZYBY I PIECZARKI
MUSHROOMS AND WILD MUSHROOMS

KAPUSTA

KAPUSTA
CABBAGE

TOFU

TOFU
TOFU

BURAKI

BURAKI
BEETROOTS

JABŁKA

JABŁKA
APPLES

ORZECHY LASKOWE

ORZECHY LASKOWE
HAZELNUTS

ZIEMNIAKI

ZIEMNIAKI
POTATOES

KUCHNIA AZJATYCKA

KUCHNIA AZJATYCKA
ASIAN CUISINE

MARCHEW

MARCHEW
CARROT

ZIELONE KOTAJLE

ZIELONE KOTAJLE
GREEN SMOOTHIE

COLLABORATION