SPICY CHERRY CHUTNEY WITH BLACK PEPPER AND ROSEMARY
Moja ostatnia propozycja na owocowy chutney w tym sezonie.
Tym razem, główną gwiazdą są czereśnie, których słodycz, podkręciłam pikantnym pieprzem i wyrazistym rozmarynem.
Tym razem, główną gwiazdą są czereśnie, których słodycz, podkręciłam pikantnym pieprzem i wyrazistym rozmarynem.
I w tym wypadku, nie trzeba dodawać już nawet żadnej substancji słodzącej, bo mocno dojrzałe czereśnie, są wystarczająco słodkie. Chutney świetnie komponuje się z wytrawnymi warzywnymi pieczeniami i pasztetami; doskonale pasuje też do burgerów.
Przepis znajduje się na portalu "Hello Zdrowie" (o tutaj)
Polecam i smacznego☺
My last recipe for fruit chutney this season. This time, for the main ingredient I used sweet cherries which I paired with spicy pepper and bold rosemary.
And you don't even have to add any sweetener to this one, cause ripe cherries are sweet enough. This chutney perfectly matches savory vegetable roasts and pies; it also fits perfectly well into burgers.
This recipe was created for a polish website "Hello Zdrowie" and you can find it here.
Enjoy ☺
a skąd Ty moja droga masz jeszcze czereśnie, hę? :-) Chutney świetny, jak zawsze!
ReplyDelete