GREEN BEANS ASIAN STYLE
Znudziła Ci się fasolka szparagowa z bułką tartą? Przygotuj więc, te zielone strąki na styl azjatycki.
Wystarczy ugotować je na parze lub w wodzie, potem kilka minut podsmażyć z cebulką, imbirem, czosnkiem i sosem sojowym, a na końcu dosypać chrupiącego sezamu i delikatnie skropić sokiem z limonki.
To fajny, smaczny dodatek do obiadu albo warzywna przekąska, którą zapakować możesz do lunchbox'a bądź też zabrać ze sobą na piknik lub grilla.
Polecam i zapraszam Was na portal "Hello Zdrowie" (o tutaj), gdzie znajdziecie dokładny przepis jak ją przygotować. ☺
Geting bored with a plain, boiled green beans? Make it Asian style.
Just cook it in a steamer or in a pot with water, and then fry for few minutes with onion, ginger, garlic and soy sauce, finishing with a sprinkle of sesame seeds and a little bit of lime juice.
It's a cool, tasty addition to lunch or dinner or a vegetable snack that you can pack to your lunchbox or bring to a picnic or barbecue.
The recipe was published on a polish website "Hello Zdrowie" and you can fin it here ☺ Enjoy
Wygląda bardzo apetycznie! :)
ReplyDeleteBardzo lubię fasolkę
ReplyDeleteGdzie kupić dobrą fasolkęszparagową? https://smakoszyk.pl niestety do mnei nei dowozi
ReplyDelete