FASOLKA SZPARAGOWA PO AZJATYCKU

                             GREEN BEANS ASIAN STYLE



Znudziła Ci się fasolka szparagowa z bułką tartą? Przygotuj więc, te zielone strąki na styl azjatycki.

Wystarczy ugotować je na parze lub w wodzie, potem kilka minut podsmażyć z cebulką, imbirem, czosnkiem i sosem sojowym, a na końcu dosypać chrupiącego sezamu i delikatnie skropić sokiem z limonki.

To fajny, smaczny dodatek do obiadu albo warzywna przekąska, którą zapakować możesz do lunchbox'a bądź też zabrać ze sobą na piknik lub grilla.


Asian style green beans


Polecam i zapraszam Was na portal "Hello Zdrowie" (o tutaj), gdzie znajdziecie dokładny przepis jak ją przygotować. ☺


Asian style green beans


Geting bored with a plain, boiled green beans? Make it Asian style.
Just cook it in a steamer or in a pot with water, and then fry for few minutes with onion, ginger, garlic and soy sauce, finishing with a sprinkle of sesame seeds and a little bit of lime juice.

It's a cool, tasty addition to lunch or dinner or a vegetable snack that you can pack to  your lunchbox or bring to a picnic or barbecue.

The recipe was published on a polish website "Hello Zdrowie" and you can fin it here ☺ Enjoy


Asian style green beans


1 komentarze:

 

FASOLA

FASOLA
BEANS

KASZA JAGLANA

KASZA JAGLANA
MILLET

SELER (KORZEŃ)

SELER (KORZEŃ)
CELERIAC

SUPLEMENTY BIAŁKOWE

SUPLEMENTY BIAŁKOWE
VEGAN PROTEIN SUPLEMENTS RECIPES

GRZYBY I PIECZARKI

GRZYBY I PIECZARKI
MUSHROOMS AND WILD MUSHROOMS

KAPUSTA

KAPUSTA
CABBAGE

TOFU

TOFU
TOFU

BURAKI

BURAKI
BEETROOTS

JABŁKA

JABŁKA
APPLES

ORZECHY LASKOWE

ORZECHY LASKOWE
HAZELNUTS

ZIEMNIAKI

ZIEMNIAKI
POTATOES

KUCHNIA AZJATYCKA

KUCHNIA AZJATYCKA
ASIAN CUISINE

MARCHEW

MARCHEW
CARROT

ZIELONE KOTAJLE

ZIELONE KOTAJLE
GREEN SMOOTHIE

COLLABORATION