CHUTNEY Z BURAKA Z NASIONAMI KOLENDRY I GORCZYCY ORAZ OCTEM BALSAMICZNYM

BEETROOT CHUTNEY WITH CORIANDER SEEDS AND BALSAMIC VINEGAR



Jak w ciekawy sposób przetworzyć młode buraki, lub też te starsze, poza sezonem? Zamienić je w bardzo ciekawy dodatek, jakim jest chutney.


Beetroot chutney with coriander seeds and balsamic vinegar


Przygotowany z tych aromatycznych, pieczonych bulw, z dodatkiem octu balsamicznego, ziaren kolendry i gorczycy ma bardzo głęboki smak, jest też lekko słodkawy i korzenny.


Beetroot chutney with coriander seeds and balsamic vinegar


Świetnie sprawdzi się w burgerach, na kanapkach, do dań z grilla, pasztetów oraz tart.


Beetroot chutney with coriander seeds and balsamic vinegar


Polecam i zapraszam Was na portal "Hello Zdrowie", gdzie czeka na Was dokładny przepis (o tutaj).


Beetroot chutney with coriander seeds and balsamic vinegar


Looking for an interesting way to process the beets? These young  when in season or older ones during colder months...
Turn them into a very interesting chutney.

I prepared mine with aromatic roasted beets, balsamic vinegar, coriander seeds and mustard seeds.
It has a very deep flavor, it is also slightly sweet and spicy.


Beetroot chutney with coriander seeds and balsamic vinegar


This chutney will make a great condiment for vegan burgers, sandwiches, grilled dishes, tarts and roasts.

The recipe was published on a polish website "Hello Zdrowie" and you can find it here. ☺ Enjoy


Beetroot chutney with coriander seeds and balsamic vinegar

3 komentarze:

  1. bardzo mi się podoba ten chutneyowy cykl :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dziękuję :) zbliża się kolejny, tym razem z owoców (agrestu, czereśni i papierówek) też polecam ;)

      Delete
  2. o wow!!! sprobuje na pewno!

    ReplyDelete

 

FASOLA

FASOLA
BEANS

KASZA JAGLANA

KASZA JAGLANA
MILLET

SELER (KORZEŃ)

SELER (KORZEŃ)
CELERIAC

SUPLEMENTY BIAŁKOWE

SUPLEMENTY BIAŁKOWE
VEGAN PROTEIN SUPLEMENTS RECIPES

GRZYBY I PIECZARKI

GRZYBY I PIECZARKI
MUSHROOMS AND WILD MUSHROOMS

KAPUSTA

KAPUSTA
CABBAGE

TOFU

TOFU
TOFU

BURAKI

BURAKI
BEETROOTS

JABŁKA

JABŁKA
APPLES

ORZECHY LASKOWE

ORZECHY LASKOWE
HAZELNUTS

ZIEMNIAKI

ZIEMNIAKI
POTATOES

KUCHNIA AZJATYCKA

KUCHNIA AZJATYCKA
ASIAN CUISINE

MARCHEW

MARCHEW
CARROT

ZIELONE KOTAJLE

ZIELONE KOTAJLE
GREEN SMOOTHIE

COLLABORATION