BEETROOT CHUTNEY WITH CORIANDER SEEDS AND BALSAMIC VINEGAR
Jak w ciekawy sposób przetworzyć młode buraki, lub też te starsze, poza sezonem? Zamienić je w bardzo ciekawy dodatek, jakim jest chutney.
Przygotowany z tych aromatycznych, pieczonych bulw, z dodatkiem octu balsamicznego, ziaren kolendry i gorczycy ma bardzo głęboki smak, jest też lekko słodkawy i korzenny.
Świetnie sprawdzi się w burgerach, na kanapkach, do dań z grilla, pasztetów oraz tart.
Polecam i zapraszam Was na portal "Hello Zdrowie", gdzie czeka na Was dokładny przepis (o tutaj).
Looking for an interesting way to process the beets? These young when in season or older ones during colder months...
Turn them into a very interesting chutney.
I prepared mine with aromatic roasted beets, balsamic vinegar, coriander seeds and mustard seeds.
It has a very deep flavor, it is also slightly sweet and spicy.
This chutney will make a great condiment for vegan burgers, sandwiches, grilled dishes, tarts and roasts.
The recipe was published on a polish website "Hello Zdrowie" and you can find it here. ☺ Enjoy
bardzo mi się podoba ten chutneyowy cykl :-)
ReplyDeletedziękuję :) zbliża się kolejny, tym razem z owoców (agrestu, czereśni i papierówek) też polecam ;)
Deleteo wow!!! sprobuje na pewno!
ReplyDelete