KOMPOT Z MALIN Z LAWENDĄ

                RASPBERRY-LAVENDER LEMONADE



Prosty, lekko kwaskowy kompot przygotowany jedynie z dwóch, bardzo sezonowych teraz składników: świeżych malin i kwiatów lawendy. Opcjonalnie oczywiście można go dosłodzić, ale bez cukru jest bardziej orzeźwiający. Świetnie smakuje schłodzony, podany w formie lemoniady, ale tradycyjna forma jego serwowania jest równie dobra.

Lawenda jest delikatnie wyczuwalna i subtelnie łagodzi kwaskowe nuty malin. 


Raspberry-lavender lemonade


Polecam i zapraszam na portal "Hello Zdrowie", gdzie znajdziecie szczegółowe instrukcje jego wykonania ☺


Raspberry-lavender lemonade


Simple, slightly sour lemonade prepared with only two, very seasonal ingredients: fresh raspberries and lavender flowers. Optionally, of course, you can sweeten it, but without it it's more refreshing. It tastes great chilled.

Lavender taste is very subtle and it makes raspberries taste more delicate.

The recipe was published on polish portal here

Enjoy ☺

1 komentarze:

 

FASOLA

FASOLA
BEANS

KASZA JAGLANA

KASZA JAGLANA
MILLET

SELER (KORZEŃ)

SELER (KORZEŃ)
CELERIAC

SUPLEMENTY BIAŁKOWE

SUPLEMENTY BIAŁKOWE
VEGAN PROTEIN SUPLEMENTS RECIPES

GRZYBY I PIECZARKI

GRZYBY I PIECZARKI
MUSHROOMS AND WILD MUSHROOMS

KAPUSTA

KAPUSTA
CABBAGE

TOFU

TOFU
TOFU

BURAKI

BURAKI
BEETROOTS

JABŁKA

JABŁKA
APPLES

ORZECHY LASKOWE

ORZECHY LASKOWE
HAZELNUTS

ZIEMNIAKI

ZIEMNIAKI
POTATOES

KUCHNIA AZJATYCKA

KUCHNIA AZJATYCKA
ASIAN CUISINE

MARCHEW

MARCHEW
CARROT

ZIELONE KOTAJLE

ZIELONE KOTAJLE
GREEN SMOOTHIE

COLLABORATION