GREEN TAGLIATELLE WITH ASPARAGUS, GRILLED CHERRY TOMATOES, LEMON-THYME OLIVE OIL AND VEGAN "PARMESAN"
Szparagowych pyszności ciąg dalszy ☺ Po chrupiących paluchach z tapenadą, które są świetną przekąska do jedzenia w domu lub na pikniku, dziś polecam Wam pyszny, szparagowy obiad w stylu włoskim.
Zielone tagliatelle połączyłam z podobnie pociętymi szparagami, które chwile razem podsmażone stają się miękkie i też przypominają makaron.
Do tego słodkie, grillowane pomidorki koktajlowe, które nadają daniu wspaniałej soczystości. Cytrynowa oliwa dla orzeźwienia i podkręcenia smaku i orzechowy "parmezan" wykańczający całość słono-orzechowo-"serowym" posmakiem i chrupnięciem ;)
Gwarantuję, że danie to zasmakuje Wielu, i nie tylko weganom czy wegetarianom.
Przepis czeka na Was na portalu Hello Zdrowie. Zapraszam ☺
Another asparagus recipe. After crunchy asparagus sticks with tapenade, I want to present you another lovely dish with those green, seasonal beauties. This time it's italian inspired pasta. I combined green tagliatelle with asparagus "pasta". When you fried them for a moment, asparagus gets soft and reminds a pasta, so they go perfect together. Grilled cherry tomatoes add a lovely moisture, lemon-thyme olive oil adds freshness and "parmesan" finishes the dish with salty-nutty crunch. Wonderful meal, that I'm sure, many of you will enjoy, despite the fact if you're vegan, vegetarian or a carnivore.
The recipe was posted on polish portal here, just remember to use translator.
Enjoy ☺
0 komentarze:
Post a Comment