BAKED SWEET POTATO CANAPES WITH SALTY MISO DRIZZLE AND CRUNCHY WALNUT TOPPING
Słodkie, upieczone, miękkie talarki z batatów, podane na chrupiącej sałacie lodowej, delikatnie skropione słonym sosem na bazie pasty miso z pikantnymi dodatkami, wykończone chrupiącą, prażoną kruszonką z orzechów włoskich.
Ja, nawet pisząc to albo czytając po chwili od razu mam ślinotok, a Wy? ;)
Taki sposób podania słodkich ziemniaków sprawia, że te proste bulwy, zamieniają się w kulinarną gwiazdę i szybko rozchwytywaną potrawę, która znika z prędkością światła, dlatego polecam od razu przygotować dwie blachy, bo całkiem możliwe, że ta pierwsza nawet nie trafi na stół, a od razu do żołądka tego, kto je przygotowuje ;)
Prosto, pysznie i z pewnością zasmakuje wielu, nie tylko weganom czy wegetarianom. Polecam.
Szczegółowy przepis czeka na Was na portalu Hello Zdrowie. Smacznego ☺
Soft, sweet potatoes, baked and served on crispy iceberg lettuce, drizzled with salty sauce made with miso paste and hot spices, finished with a crunchy, toasted walnut crunch.
I can't stop drooling while writing it or reading it later, and you? ;)
This way of serving sweet potatoes transform this popular vegetable into an elegant, attractive and delicious snack, appetizer or a light supper. Just remember to make a double batch cause the first one may dissapear in a cook's stomach before serving it ;)
The recipe is very simple, they don't require a lot of work and I'm sure they will taste many, not only vegans or vegetarians.
To get the recipe, please click here and use the translator☺
Enjoy!
These look so good! Sweet potatoes, miso, and walnuts is one of the best combinations ever! :)
ReplyDeletethank you Maikki :) I love sweet&salty combinations, that's why I paired them and the result is pretty amazing :)
Deleteten przepis jeszcze bardziej motywuje mnie by kupić miso! koniecznie muszę spróbować tej pasty, z słodkimi ziemniakami pewnie smakuje bajecznie :)
ReplyDeletepolecam, miso u mnie na porządku dziennym ;) uwielbiam ją, i można ją wykorzystywać na bardzo wiele różnych sposobów, od zupy, przez dressingi, marynaty, pasty czy też właśnie takie sosiki :)
DeleteJa też mam ślinotok. Uwielbiam bataty :-)
ReplyDelete