VEGAN WILD MUSHROOM PATTIES WITH GREEN LENTILS AND HERBS
Warzywne kotleciki to zawsze fajna opcja na udany posiłek. Zwłaszcza jeśli są proste do zrobienia i przepełnione ciekawymi aromatami.
A takie właśnie są te "mielone", które przygotowałam jakiś czas temu dla zaprzyjaźnionego portalu Hello Zdrowie.
Tymianek, rozmaryn, estragon, jałowiec... wspaniale łączą się z leśnym smakiem grzybów. Do tego zielona soczewica, która nadaje im wyrazisty smak i gwarantuje, że masa jest odpowiednio zwarta.
Smacznego ☺
Uwielbiam grzyby, świetnie sprawdzają się jako składnik kotletów. Jestem pewna, że niedługo je xrobię, bardzo mi się spodobały. Pełne ziół i w dodatku pięknie podane! :)
ReplyDeletedziękuję, są naprawdę pyszne :)
DeleteMnie zachwycają Twoje dania. O zdjęciach nie wspomnę. Powinnaś dostać kulinarnego Oskara za te foty. Są nieprawdopodobne :)
ReplyDeletewow Weganon, dziękuję! ♥ p.s. ja też jestem Twoją fanką :)
DeleteDzięki wielkie 😊
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeletea dałoby radę takie coś stworzyć ze swieżych albo mrożonych grzybków? :)
ReplyDeletetak, świeże leśne i świeże pieczarki należy pokrojone podsmażyć na patelni z cebulą, aby odparować z nich nadmiar wody, wtedy masa na kotlety wyjdzie równie dobrze,a mrożone podsmażamy całe a potem najlepiej posiekać przed miksowaniem :)
DeleteBoskie zjdęcia :)
ReplyDeletedziękuję!!!! :)
Deleteja już chyba nic nie będę pisać, bo brak słów... kocham grzyby, a co więcej tego typu strączkowe kotleciki! nic dodać, nic ująć <3
ReplyDelete