ROASTED SWEET POTATOES WITH SAGE AND THYME
Eteryczna szałwia i odświeżający tymianek to świetne dodatki do pieczonych batatów. Naprawdę, w takim zestawie smakują magicznie. Ich słodki posmak doskonale pasuje do obu rodzajów ziół, które wydobywają ze słodkich ziemniaków nowy wymiar smaku. Bataty w takiej postaci są mocno aromatyczne, cytrusowo-ziołowe i po prostu pyszne. Do tego, przyprawy te, oprócz wyjątkowego smaku, mają dużo cennych właściwości. Tymianek i szałwia działają korzystnie na układ pokarmowy, mają działanie wzmacniające i przeciwwirusowe, ponadto doskonale wpływają na kondycję naszej cery.
Taka wersja słodkich ziemniaków to świetna opcja na przekąskę w domu, dodatek do obiadu lub pikniku na świeżym powietrzu, a że zbliża się majówka, to gorąco Was zachęcam do wypróbowania ich w takiej wersji, jeśli jeszcze nie mieliście okazji jej kosztować.
Przyprawy, których tutaj używam pochodzą od firmy Bakra i serdecznie je polecam, są najwyższej jakości i zapewniają daniu ten niezwykły aromat. Kupić je możecie w większych marketach lub przez internet w sklepie firmowym (o tutaj). Smacznego
SKŁADNIKI (2-4 porcje):
- 1 kg batatów (3 duże sztuki)
- 2 łyżeczki suszonej szałwii
- 2 łyżeczki suszonego tymianku
- 2 łyżki oleju roślinnego, do obtoczenia
- sól, do podania
PRZYGOTOWANIE:
Bataty szorujemy pod bieżącą wodą i obsuszamy.
Nastawiamy piekarnik na 220°C.
Każdy z batatów kroimy wzdłuż na 4 grube kawałki i obtaczamy w oleju z przyprawami.
Wykładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 25 minut.
Serwujemy od razu.
Smacznego!
Ethereal sage and refreshing thyme are great additions to roasted sweet potatoes. Really, this combination tastes magically. Their sweet taste perfectly matches both types of herbs. Sweet potatoes in this form are very aromatic, citrus-herbal and simply delicious. Apart from the unique taste, these spices have a lot of valuable properties. Thyme and sage have a beneficial effect on the digestive system, strengthening and antiviral effect, moreover, they also perfectly affect the condition of our skin.
This version of sweet potatoes is a great option as a snack at home, an addition to lunch or picnic in the open air, and therefore the picnic season is approaching, I strongly encourage you to try them in this version if you have not yet had the opportunity to taste it.
The spices I use in this recipe come from the Bakra company and I strongly recommend them, they are of the highest quality and provide this unusual aroma. You can buy them in larger markets or online at the company store (here). Enjoy
INGREDIENTS (2-4 servings):
PREPARATION:
Scrub the sweet potatoes under running water and dry.
Set the oven to 220 ° C.
Cut each of the sweet potatoes along for 4 thick pieces and coat them in oil with the spices.
Put on a baking tray lined with baking paper and bake for 25 minutes.
Serve right away.
Enjoy!
Ethereal sage and refreshing thyme are great additions to roasted sweet potatoes. Really, this combination tastes magically. Their sweet taste perfectly matches both types of herbs. Sweet potatoes in this form are very aromatic, citrus-herbal and simply delicious. Apart from the unique taste, these spices have a lot of valuable properties. Thyme and sage have a beneficial effect on the digestive system, strengthening and antiviral effect, moreover, they also perfectly affect the condition of our skin.
This version of sweet potatoes is a great option as a snack at home, an addition to lunch or picnic in the open air, and therefore the picnic season is approaching, I strongly encourage you to try them in this version if you have not yet had the opportunity to taste it.
The spices I use in this recipe come from the Bakra company and I strongly recommend them, they are of the highest quality and provide this unusual aroma. You can buy them in larger markets or online at the company store (here). Enjoy
INGREDIENTS (2-4 servings):
- 1 kg sweet potatoes (3 large pieces)
- 2 tsp dried sage
- 2 tsp dried thyme
- 2 tbsp vegetable oil, for coating
- salt, for serving
PREPARATION:
Scrub the sweet potatoes under running water and dry.
Set the oven to 220 ° C.
Cut each of the sweet potatoes along for 4 thick pieces and coat them in oil with the spices.
Put on a baking tray lined with baking paper and bake for 25 minutes.
Serve right away.
Enjoy!
Świetnie! ;-)
ReplyDeleteBardzo ciekawy blog.
ReplyDelete_____
bramka dla niemowląt
Taka tematyka blogów interesowała mnie tak naprawdę od zawsze.
ReplyDeleteNice article and explanation Keep continuing to write an article like this
ReplyDeleteThank you for sharing this amazing idea, really appreciates your post.
ReplyDeleteNicee post!! Thanks for sharing this quality information with us.
ReplyDeleteWonderful article. I love your style of writing. It’s inspiring, and I am happy
ReplyDelete