GREEN SMOOTHIE WITH PEAR, CUCUMBER, SPINACH AND SPROUTS
Proste zielone smoothie, które przygotowałam z resztek zieleniny, jaka została mi po robieniu sushi rolek i tego co akurat miałam pod ręką. Skład koktajlu jest bardzo zwyczajny i nieskomplikowany. Kompozycja idealna na zimę, kiedy nie ma dużego wyboru owoców.
Smak ma świeży i naturalny i nie jest za słodki, bo, osobiście, po długim już czasie picia zielonych smoothie, preferuję teraz takie bardziej "zielone" i proste, zarówno w składzie, jak i w smaku; ale jeśli wolicie słodsze i bogatsze w owoce, to wystarczy dodać do niego jeszcze banana, albo jakiś inny słodki owoc. Polecam
Smak ma świeży i naturalny i nie jest za słodki, bo, osobiście, po długim już czasie picia zielonych smoothie, preferuję teraz takie bardziej "zielone" i proste, zarówno w składzie, jak i w smaku; ale jeśli wolicie słodsze i bogatsze w owoce, to wystarczy dodać do niego jeszcze banana, albo jakiś inny słodki owoc. Polecam
SKŁADNIKI (2-4 porcje):
- 4 bardzo miękkie gruszki
- 4 garści świeżego szpinaku
- 2 ogórki szklarniowe
- 1-2 garści kiełków
- 1-2 cm kostka korzenia świeżego imbiru
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1-2 szklanki wody
PRZYGOTOWANIE:
Myjemy i osuszamy wszystkie składniki. Ogórka wraz z imbirem obieramy, gruszki wydrążamy. Kroimy wszystko na średnie kawałki i wrzucamy do kielicha blendera, dodajemy resztę składników i miksujemy na gładko. Serwujemy od razu. Resztki przechowujemy w słoiku w lodówce do 2 dni.
Na zdrowie! ☺
Simple green smoothie, which I prepared with green leftovers after making sushi rolls and other things I had at home. The composition is very ordinary and uncomplicated. This mixture is perfect for the winter, when there is not a lot of fruits to choose from.
The taste of this smoothie is fresh and not too sweet. Personally, after a long time of drinking green smoothies, now I prefer a more "green" and simple combos, both in composition and when it comes to the taste; but if you prefer it more sweet, add a banana or two or other king of sweet fruits. Enjoy
The taste of this smoothie is fresh and not too sweet. Personally, after a long time of drinking green smoothies, now I prefer a more "green" and simple combos, both in composition and when it comes to the taste; but if you prefer it more sweet, add a banana or two or other king of sweet fruits. Enjoy
INGREDIENTS (2-4 servings):
- 4 ripe, soft pears
- 4 handfulls of fresh spinach
- 2 medium cucumbers
- 1-2 handfulls of sprouts (any kind)
- 1-2 cm cube of fresh ginger root
- 1 tbsp lemon juice
- 1-2 C water
PREPARATION:
Wash and dry all the ingredients. Peel the ginger and cucumber, remove the seeds from the pears, chop everything finely. Put everything in a blender cup, add the rest of the ingredients and mix until smooth. Serve immediately. Store the rest in a jar in the fridge for up to 2 days.
Enjoy! ☺
Enjoy! ☺
Jeśli chodzi o kupowanie wysokiej jakości napojów, to niewątpliwie kombucha od tego producenta https://www.koala-kombucha.pl/ sprawdzi się najlepiej. Oferowana Koala Kombucha oparta jest na wysokiej jakości zielonej herbacie pełnej antyoksydantów, które jak wszyscy wiemy wspomagają oczyszczanie organizmu, chronią przed chorobami oraz niwelują stany zapalne.
ReplyDelete