WANILIOWY BUDYŃ Z PIECZONEJ PIETRUSZKI

                ROASTED PARSLEY ROOT - VANILLA PUDDING



Po raz kolejny namawiam Was na dość nietypowy deser ;) 
Po budyniu z pieczonej marchewki z migdałami i cynamonem, zabrałam się za kolejny, tym razem z pieczonej pietruszki, a w kolejce czeka również taki z buraka ;)


Roasted parsley vanilla pudding


Tego typu desery, są fajnym przełamaniem schematycznego czasem podejścia do niektórych produktów i ciekawą (moim zdaniem), oraz też bardziej naturalną alternatywą dla "gotowców".


Roasted parsley vanilla pudding


Słodkawą pieczoną pietruszkę, połączyłam m.in. z syropem daktylowym, wanilią i namoczonymi orzechami nerkowca. Całość, zmiksowana na gładko, zamienia się w smaczny kremo-budyń, który można zajadać sam lub z dodatkami. 


Roasted parsley vanilla pudding


Polecam i zapraszam na portal "Hello Zdrowie" (o tutaj), gdzie znajdziecie przepis jak go wykonać ☺


Roasted parsley vanilla pudding


Once again, I encourage you to make an unusual dessert;)
After the roasted carrot pudding with almonds and cinnamon, I made another one, this time with roasted parsley, and there is another one coming with beets soon ;)

These types of desserts are an interesting and novel approach to certain products and also a more natural alternative to the ready-made puddings.


Roasted parsley vanilla pudding


In this dessert, I combined slighlty sweet roasted parsley roots with date syrup, vanilla and soaked cashews. All of that, mixed for a smooth, creamy pudding, which you can eat on it's own or with some favorite toppings. 

The recipe was published on a polish website "Hello Zdrowie" and you can find it here ☺ Enjoy


Roasted parsley vanilla pudding

6 komentarze:

  1. Zawsze nie mogę się napatrzeć na zdjęcia, są przepiękne! A przepis bardzo ciekawy i zapisuję do wypróbowania, uwielbiam przemycać warzywa w jakichś słodkościach. :D Pozdrawiam cieplutko!

    ReplyDelete
  2. już od dawna przymierzam się do budyniu z pietruszki, koniecznie muszę go spróbować, bo pietrucha zdecydowanie świetnie sprawdza się w słodkich daniach :)
    przecudowne zdjęcia, jak zawsze, co tu więcej pisać :D
    Pozdrawiam!

    ReplyDelete
  3. pietruszka jest świetna do deserów, bardzo dobrze wchodzi też w ciastach :-) Fajny pomysł na budyń!

    ReplyDelete

 

FASOLA

FASOLA
BEANS

KASZA JAGLANA

KASZA JAGLANA
MILLET

SELER (KORZEŃ)

SELER (KORZEŃ)
CELERIAC

SUPLEMENTY BIAŁKOWE

SUPLEMENTY BIAŁKOWE
VEGAN PROTEIN SUPLEMENTS RECIPES

GRZYBY I PIECZARKI

GRZYBY I PIECZARKI
MUSHROOMS AND WILD MUSHROOMS

KAPUSTA

KAPUSTA
CABBAGE

TOFU

TOFU
TOFU

BURAKI

BURAKI
BEETROOTS

JABŁKA

JABŁKA
APPLES

ORZECHY LASKOWE

ORZECHY LASKOWE
HAZELNUTS

ZIEMNIAKI

ZIEMNIAKI
POTATOES

KUCHNIA AZJATYCKA

KUCHNIA AZJATYCKA
ASIAN CUISINE

MARCHEW

MARCHEW
CARROT

ZIELONE KOTAJLE

ZIELONE KOTAJLE
GREEN SMOOTHIE

COLLABORATION