THREE BEAN SALAD WITH REFRESHING LEMON DRESSING
Prosta i fajna opcja, w sam raz na sezon fasolki szparagowej. Sałatka skomponowana z aż trzech rodzajów fasolki, pełna białka, błonnika i wielu cennych minerałów.
Warzywa skomponowane zostały w formie lekkiej potrawy, otulonej świeżym, cytrynowym dressingiem. Świetnie nadaje się ona na przystawkę do obiadu, lekką kolację lub też sycące i odżywcze danie główne, gdy np. wzbogacimy ją o ugotowane ziarna orkiszu albo sorgo.
Polecam i zapraszam na portal Hello Zdrowie, gdzie znajdziecie przepis jak ją wykonać ☺ Smacznego
Simple and tasty option, just in time for the snap beans season. Salad is composed with three types of beans, it's full of protein, fiber and many valuable minerals.
It's a light meal, full of vegetables, wrapped in a fresh lemon dressing. This dish, is an ideal side-dish at dinner, light supper or a filling and nutritious main course when, for example you enrich it with cooked spelt or sorghum grains.
The recipe for it was published on a polish portal "Hello zdrowie" and you can find it here ☺ Enjoy
Piękne zdjęcia! A taka sałatka to na pewno świetna opcja zamiast obiadu z ciepły, letni dzień;)
ReplyDeletedziękuję :) i zgadza się, na takie upały to posiłek idealny ;)
Delete