PIECZONE PIECZARKI FASZEROWANE SUSZONYMI POMIDORAMI, BAZYLIĄ I ORZESZKAMI PINIOWYMI

BAKED STUFFED MUSHROOMS WITH SUN-DRIED TOMATOES, BASIL AND PINE NUTS





Wczoraj na blogu, opublikowałam recenzję książki "Smakowita Ella", a dziś zapraszam na nowy przepis, który z niej przygotowałam.


Baked stuffed mushrooms with sun-dried tomatoes, basil and pine nuts


Pieczone faszerowane pieczarki to super opcja na prostą przekąskę na co dzień, ale też efektowna propozycja, którą możemy dodać do naszego świątecznego menu, podczas zbliżającej się wielkimi krokami Wielkanocy. 


Baked stuffed mushrooms with sun-dried tomatoes, basil and pine nuts


Można je podać na przystawkę, dodatek do obiadu lub lekką kolację, w towarzystwie prostej surówki.


Baked stuffed mushrooms with sun-dried tomatoes, basil and pine nuts


Danie to, pomimo niedługiej listy składników jest pełne smaku i naprawdę pyszne. Kremowy, aromatyczny farsz pomidorowo-bazyliowy, w środku ciepłego pieczarkowego kapelusza, smakuje rewelacyjnie. Polecam.


Baked stuffed mushrooms with sun-dried tomatoes, basil and pine nuts


Nieznacznie zmodyfikowany przepis z książki "Smakowita Ella" autorstwa Elli Woodward


SKŁADNIKI (12 sztuk):

  • 12 średnich pieczarek brunatnych lub zwykłych
  • 1 szklanka posiekanych suszonych pomidorów w zalewie (ok. 180g)
  • duża garść świeżej bazylii
  • 1/2 szklanki orzeszków piniowych
  • 2 łyżki tahini
  • sok z 1/2 limonki lub cytryny
  • sól i pieprz, do smaku



PRZYGOTOWANIE:

Pieczarki myjemy, obsuszamy i usuwamy nóżki z kapeluszy.
Siekamy suszone pomidory, przygotowujemy resztę składników.
Nagrzewamy piekarnik do 200°C.
W misce mieszamy posiekane suszone pomidory z orzeszkami piniowymi, porwanymi listkami bazylii, tahini, solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Kapelusze pieczarek układamy na blasze wyłożonej papierem i do każdego z nich nakładamy farsz.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 15-20 minut.
Serwujemy od razu.

Smacznego ☺



Baked stuffed mushrooms with sun-dried tomatoes, basil and pine nuts


Yesterday I published a book review of the polish edition of "Deliciously Ella", and today I would like to present another dish I adapted from this wonderful cookbook.

Simple baked stuffed mushrooms are a great option for a simple snack every day, but they are also a tasy and pretty appetizer or a side dish, that we can add to our menu at the upcoming Easter.


Baked stuffed mushrooms with sun-dried tomatoes, basil and pine nuts


This dish, despite the short list of ingredients is full of flavor and really delicious. Creamy, aromatic filling, made with sun-dried tomatoes, fresh basil, pine nuts and tahini, served in a warm mushroom cup tastes and looks great.


Baked stuffed mushrooms with sun-dried tomatoes, basil and pine nuts


Slightly modified recipe from "Deliciously Ella" by Ella Woodward


INGREDIENTS (12 stuffed mushrooms):

  • 12 medium mushrooms (regular or chestnut mushrooms)
  • 1 C chopped sun-dried tomatoes in brine (approx. 180g)
  • large handful of fresh basil
  • 1/2 C pine nuts
  • 2 tbsp tahini
  • juice of 1/2 lime or lemon
  • salt and pepper, to taste


PREPARATION:

Wash and dry the mushrooms, remove the stalks and place the tops on a baking tray, lined with baking paper.
Chop sun-dried tomatoes, prepare the remaining ingredients.
Preheat the oven to 200 ° C.
Mix the tomatoes with pine nuts, torn basil leaves, tahini, salt, pepper and lemon juice in a bowl.
Fill the mushroom tops with the mix and place the tray in a preheated oven.
Bake for 15-20 minutes.
Serve immediately.

Enjoy ☺


Baked stuffed mushrooms with sun-dried tomatoes, basil and pine nuts

0 komentarze:

Post a Comment

 

FASOLA

FASOLA
BEANS

KASZA JAGLANA

KASZA JAGLANA
MILLET

SELER (KORZEŃ)

SELER (KORZEŃ)
CELERIAC

SUPLEMENTY BIAŁKOWE

SUPLEMENTY BIAŁKOWE
VEGAN PROTEIN SUPLEMENTS RECIPES

GRZYBY I PIECZARKI

GRZYBY I PIECZARKI
MUSHROOMS AND WILD MUSHROOMS

KAPUSTA

KAPUSTA
CABBAGE

TOFU

TOFU
TOFU

BURAKI

BURAKI
BEETROOTS

JABŁKA

JABŁKA
APPLES

ORZECHY LASKOWE

ORZECHY LASKOWE
HAZELNUTS

ZIEMNIAKI

ZIEMNIAKI
POTATOES

KUCHNIA AZJATYCKA

KUCHNIA AZJATYCKA
ASIAN CUISINE

MARCHEW

MARCHEW
CARROT

ZIELONE KOTAJLE

ZIELONE KOTAJLE
GREEN SMOOTHIE

COLLABORATION