WEGAŃSKIE PIECZONE KOTLETY W STYLU MEKSYKAŃSKIM, Z KOMOSY RYŻOWEJ I FASOLI

VEGAN BAKED MEXICAN STYLE PATTIES (BURGERS) MADE WITH QUINOA AND BEANS



Ten przepis pojawił się już jakiś czas temu na portalu Hello zdrowie, w ramach mojej mini serii receptur na "wege mielone". Ale, że nie dzieliłam się nim jeszcze na blogu, to dziś to nadrabiam ;)


Vegan mexican patties / burgers


To bardzo fajne i smaczne kotleciki, które zrobione są w stylu meksykańskim. Z wieloma dodatkami, za które tę kuchnię uwielbiam.


Vegan mexican patties / burgers


Kotleciki są pieczone, dzięki czemu są lżejsze, a podane z dużą ilością świeżych dodatków w tortilli lub burgerowej bułce, tworzą pyszny, charakterny i bardzo pożywny posiłek.


Vegan mexican patties / burgers


Zapraszam do spróbowania. Dokładny przepis znajdziecie tutaj.


Vegan mexican patties / burgers


p.s. Tortille z kotlecikami i masą dodatków, zaserwowałam na łupkowych talerzach od Slate Plate, na których prezentują się niezwykle atrakcyjnie ☺ Polecam


3 komentarze:

 

FASOLA

FASOLA
BEANS

KASZA JAGLANA

KASZA JAGLANA
MILLET

SELER (KORZEŃ)

SELER (KORZEŃ)
CELERIAC

SUPLEMENTY BIAŁKOWE

SUPLEMENTY BIAŁKOWE
VEGAN PROTEIN SUPLEMENTS RECIPES

GRZYBY I PIECZARKI

GRZYBY I PIECZARKI
MUSHROOMS AND WILD MUSHROOMS

KAPUSTA

KAPUSTA
CABBAGE

TOFU

TOFU
TOFU

BURAKI

BURAKI
BEETROOTS

JABŁKA

JABŁKA
APPLES

ORZECHY LASKOWE

ORZECHY LASKOWE
HAZELNUTS

ZIEMNIAKI

ZIEMNIAKI
POTATOES

KUCHNIA AZJATYCKA

KUCHNIA AZJATYCKA
ASIAN CUISINE

MARCHEW

MARCHEW
CARROT

ZIELONE KOTAJLE

ZIELONE KOTAJLE
GREEN SMOOTHIE

COLLABORATION