VEGAN BAKED MEXICAN STYLE PATTIES (BURGERS) MADE WITH QUINOA AND BEANS
Ten przepis pojawił się już jakiś czas temu na portalu Hello zdrowie, w ramach mojej mini serii receptur na "wege mielone". Ale, że nie dzieliłam się nim jeszcze na blogu, to dziś to nadrabiam ;)
To bardzo fajne i smaczne kotleciki, które zrobione są w stylu meksykańskim. Z wieloma dodatkami, za które tę kuchnię uwielbiam.
Kotleciki są pieczone, dzięki czemu są lżejsze, a podane z dużą ilością świeżych dodatków w tortilli lub burgerowej bułce, tworzą pyszny, charakterny i bardzo pożywny posiłek.
Zapraszam do spróbowania. Dokładny przepis znajdziecie tutaj.
p.s. Tortille z kotlecikami i masą dodatków, zaserwowałam na łupkowych talerzach od Slate Plate, na których prezentują się niezwykle atrakcyjnie ☺ Polecam
Wyglądaj genialnie :)
ReplyDeleteWyglądają bosko! Uwielbiam takie kotlety :)
ReplyDeletedzięki dziewczyny :)))
ReplyDeleteOdnośnik do przepisu nie działa, a wyglądają super :(
ReplyDelete