WYNIKI KONKURSU ZORGANIZOWANEGO ZE SLATE PLATE




Nastał czas na ogłoszenie wyników naszego konkursu. I nie było to łatwe zadanie. Otrzymaliśmy wiele bardzo ciekawych i niesamowitych zgłoszeń. Naprawdę, zaimponowaliście nam wysokim poziomem swoich propozycji i zaangażowaniem w perfekcyjny sposób ich zaprezentowania.

Najchętniej nagrodzilibyśmy Was wszystkich, ale niestety trzeba było dokonać selekcji.

A ponieważ firma Slate Plate, która ufundowała nagrody jest bardzo hojna i uradowana tym jak fajnie podeszliście do tematu, że zwiększyła nawet pulę nagród. I tak mamy 2 nagrody ex aequo oraz dodatkową, czwartą nagrodę pocieszenia.

Oto wyniki:

1 MIEJSCE : Kasia Cisewska i jej smakowity pasztet z soczewicy, zaserwowany z chutney'em z czerwonej cebuli i pomidorową salsą.



2 MIEJSCE : Kinga Olszewska, która zaproponowała zaskakujące i ciekawe połączenie smaków. Kaszę gryczaną, podaną na puree z dyni, z grzybami portobello, wiśniowym sosem, pietruszkowym pesto, sałatką z rukoli, buraków, orzechów włoskich i wiśni.



3 MIEJSCEAutorka bloga "Nutka Słodyczy", która przygotowała niezwykły deser: zaparzoną młodą gruszkę z konfiturą różaną, malinowo-miętowym sosem i świeżymi malinami, podanymi na kakaowej kruszonce z płatków kukurydzianych z gałką domowego sorbetu truskawkowego



3 MIEJSCE EX AEQUOAgnieszka Par, która stworzyła niezwykle apetyczny deser na bazie bakalii, kaszy jaglanej i mleka kokosowego



NAGRODA POCIESZENIA NR 1 : Karolina Gołębiewska, która zaproponowała kokosowy pudding chia, z brzoskwiniowo- truskawkową galaretką agar, migdałowo-daktylowo- czekoladowym fudge z jagodami, owocami goji, musem truskawkowo- brzoskwiniowy i sałatką owocową



NAGRODA POCIESZENIA NR 2 : Paulina Gruszecka i jej stek z kalafiora podany na pomidorowym puree, w akompaniamencie pieczonych ziemniaczków i rzodkiewek



NAGRODA POCIESZENIA NR 3 : Autorka bloga "TheSerek", która stworzyła iście dekadencki, wegański entremet. Trzy-kolorowe ciasto, połączenie brownie, sernika z kaszy jaglanej oraz malinowego musu



NAGRODA POCIESZENIA NR 4 : Katarzyna Biegańska, która pięknie zaprezentowała smaczne danie na bazie komosy ryżowej z grzybami leśnymi i tymiankiem



Jeszcze raz wszystkim dziękujemy i gratulujemy zwycięzcom. Prosimy Was o napisanie maila na adres: marta@slateplate.eu w celu ustalenia przekazania nagrody.


A nam, no cóż. Pozostaje sobie marzyć, że kiedyś w okolicy powstanie dobra wegańska restauracja, w której moglibyśmy sobie skosztować tych wszystkich smakołyków :)))

Pozdrawiamy serdecznie! 


3 komentarze:

  1. Dziękuję bardzo za wyróżnienie ;)

    ReplyDelete
  2. Wow! Dziękuję :)
    Napisałam na podany mail 3 dni temu, ale nadal zero odpowiedzi...

    ReplyDelete

 

FASOLA

FASOLA
BEANS

KASZA JAGLANA

KASZA JAGLANA
MILLET

SELER (KORZEŃ)

SELER (KORZEŃ)
CELERIAC

SUPLEMENTY BIAŁKOWE

SUPLEMENTY BIAŁKOWE
VEGAN PROTEIN SUPLEMENTS RECIPES

GRZYBY I PIECZARKI

GRZYBY I PIECZARKI
MUSHROOMS AND WILD MUSHROOMS

KAPUSTA

KAPUSTA
CABBAGE

TOFU

TOFU
TOFU

BURAKI

BURAKI
BEETROOTS

JABŁKA

JABŁKA
APPLES

ORZECHY LASKOWE

ORZECHY LASKOWE
HAZELNUTS

ZIEMNIAKI

ZIEMNIAKI
POTATOES

KUCHNIA AZJATYCKA

KUCHNIA AZJATYCKA
ASIAN CUISINE

MARCHEW

MARCHEW
CARROT

ZIELONE KOTAJLE

ZIELONE KOTAJLE
GREEN SMOOTHIE

COLLABORATION