Nastał czas na ogłoszenie wyników naszego konkursu. I nie było to łatwe zadanie. Otrzymaliśmy wiele bardzo ciekawych i niesamowitych zgłoszeń. Naprawdę, zaimponowaliście nam wysokim poziomem swoich propozycji i zaangażowaniem w perfekcyjny sposób ich zaprezentowania.
Najchętniej nagrodzilibyśmy Was wszystkich, ale niestety trzeba było dokonać selekcji.
A ponieważ firma Slate Plate, która ufundowała nagrody jest bardzo hojna i uradowana tym jak fajnie podeszliście do tematu, że zwiększyła nawet pulę nagród. I tak mamy 2 nagrody ex aequo oraz dodatkową, czwartą nagrodę pocieszenia.
Oto wyniki:
1 MIEJSCE : Kasia Cisewska i jej smakowity pasztet z soczewicy, zaserwowany z chutney'em z czerwonej cebuli i pomidorową salsą.
2 MIEJSCE : Kinga Olszewska, która zaproponowała zaskakujące i ciekawe połączenie smaków. Kaszę gryczaną, podaną na puree z dyni, z grzybami portobello, wiśniowym sosem, pietruszkowym pesto, sałatką z rukoli, buraków, orzechów włoskich i wiśni.
3 MIEJSCE : Autorka bloga "Nutka Słodyczy", która przygotowała niezwykły deser: zaparzoną młodą gruszkę z konfiturą różaną, malinowo-miętowym sosem i świeżymi malinami, podanymi na kakaowej kruszonce z płatków kukurydzianych z gałką domowego sorbetu truskawkowego
3 MIEJSCE EX AEQUO : Agnieszka Par, która stworzyła niezwykle apetyczny deser na bazie bakalii, kaszy jaglanej i mleka kokosowego
NAGRODA POCIESZENIA NR 1 : Karolina Gołębiewska, która zaproponowała kokosowy pudding chia, z brzoskwiniowo- truskawkową galaretką agar, migdałowo-daktylowo- czekoladowym fudge z jagodami, owocami goji, musem truskawkowo- brzoskwiniowy i sałatką owocową
NAGRODA POCIESZENIA NR 2 : Paulina Gruszecka i jej stek z kalafiora podany na pomidorowym puree, w akompaniamencie pieczonych ziemniaczków i rzodkiewek
NAGRODA POCIESZENIA NR 3 : Autorka bloga "TheSerek", która stworzyła iście dekadencki, wegański entremet. Trzy-kolorowe ciasto, połączenie brownie, sernika z kaszy jaglanej oraz malinowego musu
NAGRODA POCIESZENIA NR 4 : Katarzyna Biegańska, która pięknie zaprezentowała smaczne danie na bazie komosy ryżowej z grzybami leśnymi i tymiankiem
Jeszcze raz wszystkim dziękujemy i gratulujemy zwycięzcom. Prosimy Was o napisanie maila na adres: marta@slateplate.eu w celu ustalenia przekazania nagrody.
A nam, no cóż. Pozostaje sobie marzyć, że kiedyś w okolicy powstanie dobra wegańska restauracja, w której moglibyśmy sobie skosztować tych wszystkich smakołyków :)))
Pozdrawiamy serdecznie!
Dziękuję bardzo za wyróżnienie ;)
ReplyDeleteWow! Dziękuję :)
ReplyDeleteNapisałam na podany mail 3 dni temu, ale nadal zero odpowiedzi...
zaraz przekażę organizatorom ;)
Delete