NAJPROSTSZY SORBET MALINOWY

             THE SIMPLEST RASPBERRY ICE-CREAM (SORBET)




Sorbet ten zrobiłam już jakiś czas temu, gdy z czeluści zamrażarki wydostałam ostatnie zapasy mrożonych malin. Takie lody to banał, wiem, ale za to jaki smaczny ;)
Zawsze najbardziej lubiłam sorbety, ich lekkość i owocowy smak. Jednak już dawno przestałam je kupować. Teraz po prostu wypełniam zamrażarkę sezonowymi owocami, i gdy tylko najdzie mnie ochota na chłodny deser, wyjmuję porcję i miksuję. 
Vitamix po raz kolejny pokazuje tu też swój kunszt, bo maliny zamienia w gęsty krem, nie pozostawiając żadnej pestki.
Polecam! Takie lody można zajadać o każdej porze dnia i nocy ;)


Raspberry ice-cream (sorbet)


SKŁADNIKI (2 porcje):

  • 2 szklanki mrożonych malin
  • 2-3 łyżki syropu klonowego lub daktylowego


PRZYGOTOWANIE:

Umieszczamy wszystko w blenderze i miksujemy na gładko. Podajemy od razu lub przechowujemy w szczelnym pojemniku w zamrażarce do czasu konsumpcji.

Smacznego ☺


Raspberry ice-cream (sorbet)

I made this some time ago, when I got out of the last stock of my frozen raspberries supply from the depths of my freezer . Recipe is so trivial and simple, but the result is so tasty...
Sorbets were always my favorite ice-cream, I love their lightness and fruity taste. But I stopped buying them long ago. Now I simply fill the freezer with seasonal fruit, and when I'm craving a cool dessert, I take out a portion and blend it.
And once again Vitamix proves that it's the best blender in the world ;) it blends the raspberries in to a smooth, silky cream without any pits.
And remember. You can eat this kind of ice-cream any time of the day and as many times as you want ;)


INGREDIENTS (2 portions):

  • 2 C frozen raspberries
  • 2-3 tbsp maple syrup or date syrup


PREPARATION:

Put all the ingredients in a blender and blend until smooth. Serve immediately or store in the freezer until you want to eat it.

Enjoy ☺


Raspberry ice-cream (sorbet)

8 komentarze:

  1. To się nazywa piękno prostoty. Świetny sorbet :)

    ReplyDelete
  2. To się nazywa piękno prostoty. Świetny sorbet :)

    ReplyDelete
  3. Pysznie wygląda, uwielbiam takie! ;)

    ReplyDelete
  4. Wow that looks awesome! Love how easy and simple it is :)

    ReplyDelete
  5. pychotka :)

    ReplyDelete
  6. Doday 1.5 cups Spinach 5 CASHEWS! YUP!

    ReplyDelete

 

FASOLA

FASOLA
BEANS

KASZA JAGLANA

KASZA JAGLANA
MILLET

SELER (KORZEŃ)

SELER (KORZEŃ)
CELERIAC

SUPLEMENTY BIAŁKOWE

SUPLEMENTY BIAŁKOWE
VEGAN PROTEIN SUPLEMENTS RECIPES

GRZYBY I PIECZARKI

GRZYBY I PIECZARKI
MUSHROOMS AND WILD MUSHROOMS

KAPUSTA

KAPUSTA
CABBAGE

TOFU

TOFU
TOFU

BURAKI

BURAKI
BEETROOTS

JABŁKA

JABŁKA
APPLES

ORZECHY LASKOWE

ORZECHY LASKOWE
HAZELNUTS

ZIEMNIAKI

ZIEMNIAKI
POTATOES

KUCHNIA AZJATYCKA

KUCHNIA AZJATYCKA
ASIAN CUISINE

MARCHEW

MARCHEW
CARROT

ZIELONE KOTAJLE

ZIELONE KOTAJLE
GREEN SMOOTHIE

COLLABORATION