HOMEMADE INFUSED WATER WITH STRAWBERRIES, RHUBARB AND MELISSA
Woda smakowa to chyba najłatwiejszy i wymagający najmniej wysiłku sposób na napój chłodzący albo po prostu "coś do picia" nie tylko na upały.
Wystarczy do słoika/butelki wrzucić ulubione owoce i dodatki, zalać je wodą, odczekać chwilę aż przesiąkną ich aromatem i delektować się smacznym drinkiem.
Specjalnie dla portalu Hello Zdrowie przygotowałam kilka prostych receptur i słów kilka jak i dlaczego warto takie wody przyrządzać samemu.
A dziś przedstawiam Wam bliżej różową wersję o smaku truskawki z rabarbarem i melisą. Jej smak jest bardzo orzeźwiający choć też dość słodki, z lekkimi cytrusowymi akcentami melisy, która dodatkowo pomaga się rozluźnić ;) Polecam
Wszystkie przepisy znajdziecie tutaj. Zapraszam
Infused water is probably the easiest and the most effortless way to prepare a tasty refreshing drink.
You just have to toss your favorite fruits and additives to a jar or a bottle, add water and wait a moment to enjoy a tasty drink.
It's always the best to use seasonal ingredients and now, one of the best combinations that you can make is with strawberries and rhubarb, I also added some fresh melissa leaves to it, for a nice citrus kick and calming effect.
The water is very refreshing but also sweet. Definately worth making until the end of the strawberry/rhubarb season ☺ The recipe is waiting for you here. Enjoy!
Super artykuł. Pozdrawiam serdecznie.
ReplyDelete