CORN TORTILLAS WITH GREEN PEAS PASTE
SKŁADNIKI (3 sztuki):
- 3 gotowe tortille kukurydziane
- 1 szklanka ugotowanego zielonego groszku
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka liści świeżej bazylii (lub 1/3 suszonej)
- sól i pieprz, do smaku
- 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin
- 1/2 łyżki soku z cytryny
PRZYGOTOWANIE:
Tortille lekko podgrzewamy na patelni, pozostałe składniki miksujemy w blenderze, smarujemy tortille, zawijamy i zjadamy:)
INGREDIENTS (3 wraps):
- 3 corn tortilla wraps
- 1 C of cooked green peas
- 1 garlic clove
- 1 tbsp fresh basil leaves (or 1/3 dry)
- salt and pepper, to taste
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- 1/2 tbsp lemon juice
PREPARATION:
Warm up the wraps, put all other ingredients in a blender and mix until smooth, spread over tortilla, wrap and enjoy :)
bardzo ładnie i pysznie się zapowiada!!!
ReplyDeletefajnie!!!
czekam jutrzejszy wpis!
Pasta z groszku fantastyczna, pomysl na obiad napprawde inspirujacy!
ReplyDeleteOd wczoraj tak się wciągnęłam w czytanie Twojego bloga i oglądanie tych pięknych przepisów, że dotarłam tu, do pierwszego posta! :)
ReplyDeletePS: Szkoda, że jak na razie dopiero jestem w klasie maturalnej i nie mogę podjąć z Tobą współpracy bo aż szkoda patrzeć na najlepszy blog (wg mnie nawet lepszy od Jadłonomii- z całym szacunkiem, bo Marta wkłada dużo serca w to co robi ale po prostu Ty mi o wiele bardziej trafiasz w gust, robisz naprawdę piękne zdjęcia, przepisy są ciekawe itd.), który ma pod postami 5-15 komentarzy... Ale spoko, za 5 lat założę koncern wegańskich knajp i zatrudnię Cię jako menagera :D
:D hehe, droga Aspergerko, dziękuję za miłe słowa, cieszę się, że mój blog Cię inspiruje i się podoba :)
Delete