TORTILLE KUKURYDZIANE Z PASTĄ Z ZIELONEGO GROSZKU

CORN TORTILLAS WITH GREEN PEAS PASTE



SKŁADNIKI (3 sztuki):


  • 3 gotowe tortille kukurydziane
  • 1 szklanka ugotowanego zielonego groszku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka liści świeżej bazylii (lub 1/3 suszonej)
  • sól i pieprz, do smaku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin
  • 1/2 łyżki soku z cytryny

PRZYGOTOWANIE:


Tortille lekko podgrzewamy na patelni, pozostałe składniki miksujemy w blenderze, smarujemy tortille, zawijamy i zjadamy:)




INGREDIENTS (3 wraps):

  • 3 corn tortilla wraps
  • 1 C of cooked green peas
  • 1 garlic clove
  • 1 tbsp fresh basil leaves (or 1/3 dry)
  • salt and pepper, to taste
  • 1 tbsp extra virgin olive oil
  • 1/2 tbsp lemon juice 


PREPARATION:


Warm up the wraps, put all other ingredients in a blender and mix until smooth, spread over tortilla, wrap and enjoy :)

4 komentarze:

  1. bardzo ładnie i pysznie się zapowiada!!!
    fajnie!!!
    czekam jutrzejszy wpis!

    ReplyDelete
  2. Pasta z groszku fantastyczna, pomysl na obiad napprawde inspirujacy!

    ReplyDelete
  3. Od wczoraj tak się wciągnęłam w czytanie Twojego bloga i oglądanie tych pięknych przepisów, że dotarłam tu, do pierwszego posta! :)
    PS: Szkoda, że jak na razie dopiero jestem w klasie maturalnej i nie mogę podjąć z Tobą współpracy bo aż szkoda patrzeć na najlepszy blog (wg mnie nawet lepszy od Jadłonomii- z całym szacunkiem, bo Marta wkłada dużo serca w to co robi ale po prostu Ty mi o wiele bardziej trafiasz w gust, robisz naprawdę piękne zdjęcia, przepisy są ciekawe itd.), który ma pod postami 5-15 komentarzy... Ale spoko, za 5 lat założę koncern wegańskich knajp i zatrudnię Cię jako menagera :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. :D hehe, droga Aspergerko, dziękuję za miłe słowa, cieszę się, że mój blog Cię inspiruje i się podoba :)

      Delete

 

FASOLA

FASOLA
BEANS

KASZA JAGLANA

KASZA JAGLANA
MILLET

SELER (KORZEŃ)

SELER (KORZEŃ)
CELERIAC

SUPLEMENTY BIAŁKOWE

SUPLEMENTY BIAŁKOWE
VEGAN PROTEIN SUPLEMENTS RECIPES

GRZYBY I PIECZARKI

GRZYBY I PIECZARKI
MUSHROOMS AND WILD MUSHROOMS

KAPUSTA

KAPUSTA
CABBAGE

TOFU

TOFU
TOFU

BURAKI

BURAKI
BEETROOTS

JABŁKA

JABŁKA
APPLES

ORZECHY LASKOWE

ORZECHY LASKOWE
HAZELNUTS

ZIEMNIAKI

ZIEMNIAKI
POTATOES

KUCHNIA AZJATYCKA

KUCHNIA AZJATYCKA
ASIAN CUISINE

MARCHEW

MARCHEW
CARROT

ZIELONE KOTAJLE

ZIELONE KOTAJLE
GREEN SMOOTHIE

COLLABORATION