CAROB CRUMBLE WITH PEACHES
Niedawno publikowałam przepis na pyszny i prosty deser z brzoskwiniami, a były to pieczone brzoskwinie z domowym marcepanem. Dzisiaj kolejny prosty deser z ich udziałem. Owoce zapiekłam tym razem pod owsianą kruszonką z dodatkiem karobu.
Deser ten nazywa się crumble i jest idealny na lato. Na blogu znajdziecie go też w innych wersjach smakowych. Crumble z rabarbarem z dodatkiem migdałów oraz kasztanowe crumble z jabłkami. Wszystkie te wersje są pyszne i idealne na ciepłe dni, kiedy nie chce nam się piec ciasta, a nachodzi ochota na coś słodkiego. Składniki na kruszonkę wystarczy wymieszać, a następnie posypać tak utworzoną kruszonką dowolne owoce i zapiec. Wersja z brzoskwiniami jest niezwykle soczysta, a dodatek karobu sprawia, że jest słodka, aromatyczna i ciekawa. Polecam
SKŁADNIKI (forma 18x26cm, 6 porcji):
- 3-4 brzoskwinie
- 1 szklanka mąki owsianej
- 1 szklanka płatków owsianych
- 1/2 szklanki karobu w proszku
- 5 łyżek oleju kokosowego
- 1/3 szklanki melasy z karobu
- szczypta soli
PRZYGOTOWANIE:
Brzoskwinie myjemy, osuszamy, usuwamy pestki i kroimy na ósemki.
Suche składniki wsypujemy do miski i mieszamy.
Następnie dodajemy olej i melasę i wyrabiamy masę ręką.
Nagrzewamy piekarnik do 175 C.
W formie układamy pokrojone brzoskwinie i posypujemy je kruszonką.
Pieczemy 30 minut.
Smacznego! ☺
I recently published a recipe for a delicious and simple dessert with peaches, and these were baked peaches with homemade marzipan. Today is time for another simple dessert using peaches. This time I baked those lovely fruits under oat crumble with the addition of carob.
This dessert is called crumble and is perfect for summer. On the blog you will also find it in other flavors. Rhubarb crumble with the addition of almonds and chestnut crumble with apples. All of these versions are delicious and perfect for warm days, when we do not want to bake a cake, and craving for something sweet. Ingredients for the crumble are just mixed in a bowl, and then sprinkled over any fruit. Today's version with peaches is extremely juicy, and the addition of carob makes it sweet, aromatic and interesting. Enjoy
INGREDIENTS (18x26cm baking pan, 6 portions):
PREPARATION:
Peel the peaches, dry them, remove the seeds and cut into eight parts.
Sift the dry ingredients into a bowl and mix.
Then add oil and molasses and knead the mixture with your hand.
Heat the oven to 175 C.
In the form, arrange chopped peaches and sprinkle them with crumble.
Bake for 30 minutes.
Enjoy!☺
W formie układamy pokrojone brzoskwinie i posypujemy je kruszonką.
Pieczemy 30 minut.
Smacznego! ☺
I recently published a recipe for a delicious and simple dessert with peaches, and these were baked peaches with homemade marzipan. Today is time for another simple dessert using peaches. This time I baked those lovely fruits under oat crumble with the addition of carob.
This dessert is called crumble and is perfect for summer. On the blog you will also find it in other flavors. Rhubarb crumble with the addition of almonds and chestnut crumble with apples. All of these versions are delicious and perfect for warm days, when we do not want to bake a cake, and craving for something sweet. Ingredients for the crumble are just mixed in a bowl, and then sprinkled over any fruit. Today's version with peaches is extremely juicy, and the addition of carob makes it sweet, aromatic and interesting. Enjoy
INGREDIENTS (18x26cm baking pan, 6 portions):
- 3-4 peaches
- 1 C oat flour
- 1 C porridge oats
- 1/2 C carob powder
- 5 tbsp coconut oil
- 1/3 C carob molasses
- pinch of salt
PREPARATION:
Peel the peaches, dry them, remove the seeds and cut into eight parts.
Sift the dry ingredients into a bowl and mix.
Then add oil and molasses and knead the mixture with your hand.
Heat the oven to 175 C.
In the form, arrange chopped peaches and sprinkle them with crumble.
Bake for 30 minutes.
Enjoy!☺
Kocham karob <3 Będe musiała takiego crmuble spróbować :)
ReplyDeletehttps://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Super przepis, bardzo ciekawy, z wielką przyjemnością spróbuję. :-)
ReplyDeleteWpisy są naprawdę ciekawe. Czekam na kolejny.
ReplyDelete