CAROB PORRIDGE WITH RASPBERRIES
Skończyły się wakacje, zaczął się rok szkolny, a niedługo zacznie się też ten studencki. Dlatego pomyślałam, że przyda się Wam przepis na pożywne śniadanie, które doda dużo energii na pracowity dzień. Moją propozycją dla Was jest sycąca karobowa owsianka. Dzięki karobowi jest bardzo słodka i aromatyczna, a także odżywcza. Produkty z karobu kupicie z łatwością w sklepie firmy Bakra (o tutaj). Polecam
SKŁADNIKI (2 porcje):
- 1 szklanka płatków owsianych
- 2 szklanki mleka roślinnego
- 2 łyżki karobu w proszku
- 2 łyżki melasy z karobu
- maliny
- kruszone strąki karobu, do podania (opcjonalnie)
PRZYGOTOWANIE:
Do rondelka wlewamy mleko, dodajemy karob w proszku i melasę z karobu i mieszamy energicznie trzepaczką, aby wszystko się dokładnie połączyło.
Dodajemy płatki owsiane i doprowadzamy do wrzenia.
Gotujemy kilka minut, od czasu do czasu mieszając.
Rozlewamy do misek, dodajemy maliny oraz kruszone strąki karobu.
Smacznego
Holidays are over, the school year has begun. That's why I thought that you could use a recipe for a nutritious breakfast that would add a lot of energy to a busy day. My proposal for you is this fulfilling carob porridge. Thanks to the carob it is very sweet and aromatic, as well as nutritious.
INGREDIENTS (2 servings):
PREPARATION:
Pour the milk into the saucepan, add the carob powder and carob molasses, and stir vigorously with a whisk.
Add porridge oats and bring to a boil.
Cook for a few minutes, stirring occasionally.
Pour into bowls, and add raspberries.
Enjoy.

Holidays are over, the school year has begun. That's why I thought that you could use a recipe for a nutritious breakfast that would add a lot of energy to a busy day. My proposal for you is this fulfilling carob porridge. Thanks to the carob it is very sweet and aromatic, as well as nutritious.
INGREDIENTS (2 servings):
- 1 C porridge oats
- 2 C vegan milk
- 2 tbsp carob powder
- 2 tbsp carob molasses
- raspberries
- crushed carob pods, for serving (optional)
PREPARATION:
Pour the milk into the saucepan, add the carob powder and carob molasses, and stir vigorously with a whisk.
Add porridge oats and bring to a boil.
Cook for a few minutes, stirring occasionally.
Pour into bowls, and add raspberries.
Enjoy.

Idealna owsianka na śniadanie. Nawet na szybkie, bo jest to tak prosty przepis jakiego dawno nie widziałam. Genialne! Muszę ją zacząć robić codziennie. Dziękuje i pozdrawiam.
ReplyDeletePierwsza owsianka jaka mi zasmakowała. W takim wydaniu faktycznie mogłabym ją jeść codziennie na śniadanie, bo inne to już nie koniecznie. Fajny przepis, pozdrawiam!
ReplyDeletesuper, bardzo się cieszę i dziękuję za komentarz :)
DeleteWygląda naprawdę świetnie :) Na pewno przetestuję w najbliższym czasie, uwielbiam jeść owsianki na śniadanie, a ostatnio mi brakuje pomysłów na ten posiłek, więc obiecuję że sprawdzę.
ReplyDeleteNie próbowałam jeszcze nigdy karobu, ale w najbliższym czasie na pewno się to zmieni, na zdjęciach wygląda naprawdę smacznie i pewnie też taka jest w rzeczywistości , pozdrawiam.
ReplyDeleteŚwietny przepis. Ta melasa po prostu zmiata z powierzchni ziemi. Tak dobrej dawno nie miałem okazji próbować. Jestem pełen podziwu. Pozdrawiam i życzę miłego dnia. :)
ReplyDeleteIdealna owsianka na śniadanie. Na szybko można ją przygotować nawet w spartańskich warunkach. Świetny przepis, pozdrawiam i życzę miłego dnia!
ReplyDeleteSpróbowałam jej ale jakoś do mnie nie przemówiła. No i wizyta na tronie potem była nie z tej ziemi. Owsianka chyba źle na mnie działa. Pierwszy przepis który nie przypadł mi tutaj do gustu :D :(
ReplyDeleteFajny pomysł na śniadanie, ostatnio bardzo polubiłam granole, ale myślę że owsianka też będzie świetnym pomysłem ;) Czekam na kolejne przepisy , pozdrawiam!
ReplyDeleteIdealna owsianka na śniadanie. Nawet na szybkie, bo jest to tak prosty przepis jakiego dawno nie widziałam. Genialne! Muszę ją zacząć robić codziennie. Dziękuje i pozdrawiam.
ReplyDeleteWygląda przepysznie, a i pewnie jeszcze lepiej smakuje.
ReplyDeleteOwsianka naprawdę smaczna, pyszna i bardzo ciekawa. Doskonale prezentuje się na stole!
ReplyDeleteŚwietne, pożywne i bardzo smaczne. Polecam.
ReplyDeleteZdecydowanie mogę polecić te owsiankę.
ReplyDeleteMaliny to mój ulubiony miąsz, najlepszy smak!
ReplyDeletedziękuję i pozdrawiam :)
ReplyDelete