WEGAŃSKIE KOTLETY GRZYBOWE Z ZIELONĄ SOCZEWICĄ I ZIOŁAMI

VEGAN WILD MUSHROOM PATTIES WITH GREEN LENTILS AND HERBS



Warzywne kotleciki to zawsze fajna opcja na udany posiłek. Zwłaszcza jeśli są proste do zrobienia i przepełnione ciekawymi aromatami.
A takie właśnie są te "mielone", które przygotowałam jakiś czas temu dla zaprzyjaźnionego portalu Hello Zdrowie.


Vegan patties with wild mushrooms and green lentils


Tymianek, rozmaryn, estragon, jałowiec... wspaniale łączą się z leśnym smakiem grzybów. Do tego zielona soczewica, która nadaje im wyrazisty smak i gwarantuje, że masa jest odpowiednio zwarta.


Vegan patties with wild mushrooms and green lentils


A po dokładną recepturę, na ten smaczny obiad, zapraszam Was tutaj.

Smacznego ☺


Vegan patties with wild mushrooms and green lentils


11 komentarze:

  1. Uwielbiam grzyby, świetnie sprawdzają się jako składnik kotletów. Jestem pewna, że niedługo je xrobię, bardzo mi się spodobały. Pełne ziół i w dodatku pięknie podane! :)

    ReplyDelete
  2. Mnie zachwycają Twoje dania. O zdjęciach nie wspomnę. Powinnaś dostać kulinarnego Oskara za te foty. Są nieprawdopodobne :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow Weganon, dziękuję! ♥ p.s. ja też jestem Twoją fanką :)

      Delete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. a dałoby radę takie coś stworzyć ze swieżych albo mrożonych grzybków? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak, świeże leśne i świeże pieczarki należy pokrojone podsmażyć na patelni z cebulą, aby odparować z nich nadmiar wody, wtedy masa na kotlety wyjdzie równie dobrze,a mrożone podsmażamy całe a potem najlepiej posiekać przed miksowaniem :)

      Delete
  5. ja już chyba nic nie będę pisać, bo brak słów... kocham grzyby, a co więcej tego typu strączkowe kotleciki! nic dodać, nic ująć <3

    ReplyDelete

 

FASOLA

FASOLA
BEANS

KASZA JAGLANA

KASZA JAGLANA
MILLET

SELER (KORZEŃ)

SELER (KORZEŃ)
CELERIAC

SUPLEMENTY BIAŁKOWE

SUPLEMENTY BIAŁKOWE
VEGAN PROTEIN SUPLEMENTS RECIPES

GRZYBY I PIECZARKI

GRZYBY I PIECZARKI
MUSHROOMS AND WILD MUSHROOMS

KAPUSTA

KAPUSTA
CABBAGE

TOFU

TOFU
TOFU

BURAKI

BURAKI
BEETROOTS

JABŁKA

JABŁKA
APPLES

ORZECHY LASKOWE

ORZECHY LASKOWE
HAZELNUTS

ZIEMNIAKI

ZIEMNIAKI
POTATOES

KUCHNIA AZJATYCKA

KUCHNIA AZJATYCKA
ASIAN CUISINE

MARCHEW

MARCHEW
CARROT

ZIELONE KOTAJLE

ZIELONE KOTAJLE
GREEN SMOOTHIE

COLLABORATION