tag:blogger.com,1999:blog-8109623135896053146.post121781215654435738..comments2024-03-29T08:30:51.062+01:00Comments on Food Porn, Vegan Style: SUROWA TARTA Z GRUSZKĄ I IMBIREM ~ RAW PEAR&GINGER TARTFoodPornVeganStylehttp://www.blogger.com/profile/08115503067328429392noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-8109623135896053146.post-67143951104660371342020-09-23T01:38:02.151+02:002020-09-23T01:38:02.151+02:00Wow, wygląda to pysznie. uwielbiam potrawy z borów...Wow, wygląda to pysznie. uwielbiam potrawy z borówkami czy jagodami. To jest coraz lepszy blog!https://fili24.cchttps://fili24.ccnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8109623135896053146.post-43330486872706200812017-08-13T11:18:01.602+02:002017-08-13T11:18:01.602+02:00Trochę zmodyfikowałam, bo dodałam trochę mleka kok...Trochę zmodyfikowałam, bo dodałam trochę mleka kokosowego z agarem aby masa była rzadsza, bo mój blender to prawie masło orzechowe zrobił. 😂magdahttps://www.blogger.com/profile/17874079429339418498noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8109623135896053146.post-60471679035417842202017-08-02T13:21:49.597+02:002017-08-02T13:21:49.597+02:00Następny deser jaki robię. :DNastępny deser jaki robię. :Dmagdahttps://www.blogger.com/profile/17874079429339418498noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8109623135896053146.post-29474021977917207552014-11-01T08:06:44.834+01:002014-11-01T08:06:44.834+01:00dzięki za rady, mam w planach jogurt ;) p.s. a jak...dzięki za rady, mam w planach jogurt ;) p.s. a jakie bakterie polecasz?FoodPornVeganStylehttps://www.blogger.com/profile/08115503067328429392noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8109623135896053146.post-25691019350417624762014-09-25T21:10:51.988+02:002014-09-25T21:10:51.988+02:00Zrobienie jogurtu to jest prosta sprawa, ale trzeb...Zrobienie jogurtu to jest prosta sprawa, ale trzeba cierpliwości :) Mleko trzeba doprowadzić do temp. 42 - 45 stopni (niektórzy mówią, że do 100, inni, że do 40, ja doprowadzałam do 100 i potem poczekałam, aż wystygnie do 40 i wyszło) przy tej temperaturze dodać bakterie jogurtowe, wymieszać szybko i rozlać do słoiczków. Ja mam jogurtownicę, więc tam pofrunęły słoiczki i parę godzin leżakowały w tropikach :)) Potem w lodówce mogą leżec bodajże do 2 tygodni. Pozdrawiam!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05032367501308522381noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8109623135896053146.post-3523733568490650222013-09-13T18:38:35.851+02:002013-09-13T18:38:35.851+02:00cześć! :) jogurt sojowy można kupić w eko-sklepach...cześć! :) jogurt sojowy można kupić w eko-sklepach, w zwykłych raczej ciężko dostać (przynajmniej w Polsce, bo za granicą zazwyczaj są). I można robić jogurt samemu, ale nie próbowałam, wiem, że są w sprzedaży specjalne maszynki, które pomagają robić jogurt (utrzymują mleko z bakteriami w odpowiedniej temperaturze). Generalnie robi się to tak, że potrzebne jest mleko sojowe i bakterie jogurtowe (takie też można kupić) trzeba to zmieszać w odpowiedniej proporcji i przechowywać jakiś czas w odpowiedniej temperaturze aby wszystko zaczęło "pracować". Ja znam tylko teorię mniej więcej, ale praktyki nie mam. Może się tu wypowie ktoś bardziej doświadczony bo sama jestem ciekawa czy robienie takiego jogurtu to bardzo skomplikowana sprawa. pozdrawiamFoodPornVeganStylehttps://www.blogger.com/profile/08115503067328429392noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8109623135896053146.post-2117788093031550872013-09-13T18:18:02.927+02:002013-09-13T18:18:02.927+02:00Mega~! Tylko nie wiem specjalnie, skąd wziąć jogur...Mega~! Tylko nie wiem specjalnie, skąd wziąć jogurt sojowy. Może można samodzielnie zrobić? Jeśli tak, to jak? Pozdrawiam!<br />ŚwietlikAnonymousnoreply@blogger.com